
Produkty niezawierające glutenu:
ryż biały i brązowy, kukurydza, gryka, proso, amarantus, quinoa, mąki i kasze ze zbóż naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, popcorn, owies bezglutenowy ( z zastrzeżeniami), bułka tarta bezglutenowa.
Alternatywy dla mąki glutenowej:
- Mąka gryczana
- Mąka ryżowa
- Mąka kukurydziana
- Mąka z amarantusa i amarantus
- Mąka ziemniaczana
- Tapioka (mąka z manioku)
- Mąka z ciecierzycy (cieciorki)
- Mąka sojowa
- Marcepan (mąka migdałowa)
Arroz jazmín tailandés Smart Chef 1kg
SMART CHEF es una marca líder de postres en polvo, aditivos para postres y preparaciones para pizza y crepes. Está ganando popularidad en Túnez y en todo el mundo, ofreciendo productos fáciles de preparar que permiten disfrutar de sabores únicos en postres y horneados....