
Produkty niezawierające glutenu:
ryż biały i brązowy, kukurydza, gryka, proso, amarantus, quinoa, mąki i kasze ze zbóż naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, popcorn, owies bezglutenowy ( z zastrzeżeniami), bułka tarta bezglutenowa.
Alternatywy dla mąki glutenowej:
- Mąka gryczana
- Mąka ryżowa
- Mąka kukurydziana
- Mąka z amarantusa i amarantus
- Mąka ziemniaczana
- Tapioka (mąka z manioku)
- Mąka z ciecierzycy (cieciorki)
- Mąka sojowa
- Marcepan (mąka migdałowa)
Ryż jaśminowy Tajski Smart Chef 1kg
Smart Chef to tajska marka specjalizująca się w produktach kuchni azjatyckiej. Ich flagowym produktem jest aromatyczny ryż jaśminowy, który wyróżnia się doskonałą jakością i wyjątkowym zapachem, idealnie pasującym do tradycyjnych dań tajskich, takich jak curry czy stir-fry. Marka oferuje także inne produkty, które ułatwiają przygotowanie autentycznych potraw z Azji, zapewniając najwyższą jakość i autentyczny smak w każdej kuchni....