Ryż do Idli 5 kg

  • Aňadir opinión:
  • Fabricante: Udhaiyam
  • Disponibilidad : Disponible
  • szt.
  • Precio neto: 50.00 zł / szt. 50.00 zł / szt.

Popularny w południowych Indiach, ryż Idli (idli rice) to indyjski ryż parboiled. Ryż Idli ma biały kolor i wygląda na puszysty. Gotowany ryż zapewnia niepowtarzalny aromat i niesamowity smak. Używany jest on specjalnie do przygotowywania idli (ryżowe placuszki tradycyjnie wytwarzane na parze ze sfermentowanego ciasta ryżowego) i dosa (jest to cienki naleśnik pochodzący z południowych Indii). 

Ryż do Idli TRS

 

Jak sama nazwa wskazuje, Ryż do Idli jest używany do przygotowania ciasta na Idlis i Dosas. Idlis to miękkie, puszyste, gotowane na parze spłaszczone placuszki ryżowo-soczewicowe, które są częścią podstawowej diety w stanach takich jak Tamil Nadu, Kerala itp. Mogą być podawane z zupą sambhar lub sosem chutney. Idli można również wymieszać z twarogiem, doprawić liśćmi curry, gorczycą i papryczkami chilli i podawać na zimno.

 

 

 

Przepis na ciasto idli:

1. Namoczyć 3 filiżanki ryżu Idli i 1 filiżankę soczewicy urid oddzielnie, przez noc. Jedna łyżka nasion kozieradki może być również dodana do namoczonego ryżu.

2. Rano zmielić ryż i dal i dobrze wymieszać.

3. Dodać sól i pozostawić ciasto na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.

4. Wykorzystaj natychmiast lub przechowuj w lodówce. Niektórzy używają innych proporcji ryżu i soczewicy. Zamiast 3:1, może to być 4:1.

 

Korzyści zdrowotne Idli- Każde idli zawiera bardzo minimalną ilość tłuszczu i cholesterolu. Jest to lekka przekąska, która dostarcza białka i węglowodanów.

 

Ryż do Idli TRS:

  • Najwyższa jakość
  • Higieniczne opakowanie
  • Stała jakość przez cały rok
  • Z wysoką wartością odżywczą i oryginalnym smakiem

 

 

waga: 10kg



Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.