Ryż Ponni Boiled Cauvery 5kg
- Aňadir opinión:
- Fabricante: Cauvery
- Código del fabricante: 8908022305023
-
Disponibilidad :
Disponible
- szt.
- Precio neto: 45.00 zł / szt. 45.00 zł / szt.
Cauvery Rice to renomowana marka ryżu Ponni, założona w 2008 roku przez GSNR Rice Industries Private Limited w Tamilnadu. Jesteśmy trzecim pokoleniem w branży rolnej, specjalizując się w produkcji i dystrybucji zdrowego ryżu, pozyskiwanego od lokalnych rolników w Delcie Cauvery. Nasze ziarna starzeją się przez 14 miesięcy, a produkcja odbywa się w nowoczesnych młynarniach. Nasz zespół dba o jakość i autentyczny smak, dostosowując nasze produkty do różnych gustów klientów na całym świecie.
Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych. Ryż Ponni Boiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż boiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest. Ryż Ponni boiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż. Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań. Ryż boiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw. Aby przygotować ryż boiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu.
Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu boiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż boiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny
Dodatkowe informacje:
Kraj pochodzenia: | Indie |
Marka: | Cauvery |
Rodzaj: | inny |
Stan opakowania: | oryginalne |
Nazwa handlowa: | Ponni Boiled Rice Cauvery |
Produkt nie zawiera: | nie dotyczy |
Cechy dodatkowe: | brak |
Waga (g): | 5000 |
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.