
Produkty niezawierające glutenu:
ryż biały i brązowy, kukurydza, gryka, proso, amarantus, quinoa, mąki i kasze ze zbóż naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, popcorn, owies bezglutenowy ( z zastrzeżeniami), bułka tarta bezglutenowa.
Alternatywy dla mąki glutenowej:
- Mąka gryczana
- Mąka ryżowa
- Mąka kukurydziana
- Mąka z amarantusa i amarantus
- Mąka ziemniaczana
- Tapioka (mąka z manioku)
- Mąka z ciecierzycy (cieciorki)
- Mąka sojowa
- Marcepan (mąka migdałowa)
Gotowe indyjskie danie Paneer Tofu Makha...
Ashoka to indyjska firma specjalizująca się w produkcji i dystrybucji żywności wegetariańskiej i wegańskiej. Założona w 1962 roku, oferuje różnorodne gotowe potrawy, przekąski, sosy i przyprawy oparte na indyjskiej kuchni, z dbałością o autentyczność i jakość. ...
Gotowe indyjskie danie Punjabi Chloey As...
Ashoka to indyjska firma specjalizująca się w produkcji i dystrybucji żywności wegetariańskiej i wegańskiej. Założona w 1962 roku, oferuje różnorodne gotowe potrawy, przekąski, sosy i przyprawy oparte na indyjskiej kuchni, z dbałością o autentyczność i jakość....
Gotowe indyjskie danie Shahi Rajma Ashok...
Ashoka to indyjska firma specjalizująca się w produkcji i dystrybucji żywności wegetariańskiej i wegańskiej. Założona w 1962 roku, oferuje różnorodne gotowe potrawy, przekąski, sosy i przyprawy oparte na indyjskiej kuchni, z dbałością o autentyczność i jakość. ...