Masło klarowane Ghee TRS 2kg
- Aňadir opinión:
- Fabricante: TRS
- Código del fabricante: 5017689534073
-
Disponibilidad :
Disponible
- szt.
- Precio neto: 114.29 zł / szt. 120.00 zł / szt.
W 1959 roku Mr Suterwalla wyruszył w podróż dookoła świata w poszukiwaniu etnicznych przypraw. W efekcie jego osobistej pasji i zaangażowania powstała firma TRS, która dziś jest jednym z największych na świecie producentem przypraw etnicznych. Produkty TRS są uznawane za jedne z najlepszych dzięki nieustannej kontroli dostawców, wyśrubowanym standardom kontroli jakości i bardzo dokładnemu czyszczeniu.
Masło Ghee czyli masło klarowane jest używane w kuchni indyjskiej i południowoazjatyckiej.
Wysokiej jakości ghee marki TRS dodaje potrawom wyjątkowy aromat i bardzo bogaty smak. Tradycyjnie, ghee można przygotować przez roztopienie masła w garnku na średnim ogniu, roztapiając się tworzy białą pianę na wierzchu. Następnie gotuje się od czasu do czasu mieszając, piana powoli się zmniejsza, a kolor masła zmienia się w bladożółty. Następnie gotuje się na małym ogniu, aż kolor stanie się złoty. Pozostałość osiada na dnie, a masło ghee, które jest teraz złote, półprzezroczyste i pachnące, jest gotowe. Ghee zastyga gdy jest całkowicie chłodne. Ghee ma długi okres trwałości i nie wymaga chłodzenia, jeśli jest przechowywane w hermetycznie zamknietym pojemniku. Tekstura, kolor i smak ghee zależy od źródła pozyskanego mleka i czasu gotowania. Ghee zawiera beta-karoten i witaminę E, dwa dobrze znane przeciwutleniacze, które przeciwdziałają wolnym rodnikom. Ghee w diecie pomóże nam zachować dobre zdrowie. Tradycyjne Ghee pozyskuje się z krowiego lub bawolego mleka, krowie ghee wyjątkowo dobrze oddziałowuje na nasz mózg. Ghee jest szeroko stosowane w kuchni indyjskiej i pakistańskiej w celu przygotowania różnorodnych potraw, takich jak ryż ghee, ryż pulao i biryani. Tradycyjnie Ghee było szeroko stosowane do głębokiego smażenia, przed pojawieniem się oleju roślinnego. TRS Ghee jest niezbędnym źródłem tłuszczu do produkcji indyjskich słodyczy, takich jak Mysore Pak, chałwa, laddu i innych.
Ghee można podgrzewać do dużo wyższych temperatur niż inne tłuszcze bez obawy, że się przypali. Zmienia smak przygotowywanych na nim potraw, nadając im wyjątkowy orzechowy aromat.
Skład:
Tłuszcz mleczny min. 99.8%,
Max. wilgotnośc 0.2%,
Aromaty: maślan etylu 0,01%
Dodatkowe informacje:
Marka: | TRS |
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.