OPIS PRODUKTU
Shan Chapli Kabab Mix pozwala doświadczyć autentycznego tradycyjnego smaku pysznych kababów Chapli w stylu pasztuńskim.
OPAKOWANIE
100g Porcja
LISTA PAKIETÓW
Typ | Format | Waga |
---|---|---|
SP | Powder | 100g |
FAKTY ŻYWIENIOWE
|
||||||
% dzienna wartość | ||||||
Całkowita zawartość tłuszczu | 1 g | 2% | ||||
Nasycony | 0 g | 0% | ||||
Trans | 0 g | |||||
Cholesterol | 0 mg | 0% | ||||
Sód | 1190 mg | 50% | ||||
Całkowity węglowodan | 3 g | 1% | ||||
Błonnik pokarmowy | 1 g | 4% | ||||
Cukry | 1 g | |||||
Białko | 1 g | |||||
Witamina A | 8% | |||||
Witamina C | 0% | |||||
Wapń | 2% | |||||
Żelazo | 4% | |||||
Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie 2000 kalorii. |
SKŁADNIKI
- Mąka pszenna
- Himalajska różowa sól
- Czerwone chili
- Kolendra
- Kminek
- Imbir
- Czosnek
- Suszona Cebula
- Nasiona granatu
- Czarny pieprz
- czarny kminek
- Cynamon
- Liście laurowe
- Liście kozieradki
- Carom
- Suszone Mango w Proszku
- Maltodekstryna
- Hydrolizowane białko sojowe
- Cukier trzcinowy
- Olej rzepakowy
- Kwas cytrynowy
- Dwutlenek krzemu (środek przeciwzbrylający)
Bez konserwantów
Bez sztucznych barwników spożywczych
WYMAGANE SKŁADNIKI
- Mięso mielone/mielone
750g (600g mięsa + 150g tłuszczu / łoju) - Pomidory
1-2 średnie, cienkie okrągłe plastry - Cebule
250g / 3 średnie, bardzo drobno pokrojone w kostkę i wycisnąć w ściereczce, aby usunąć płyn - Zielone chilli
4-6 średnich, drobno posiekanych - Pasta Piernikowa
2 łyżki stołowe - Pasta z czosnku
3 łyżki stołowe - Kolendra/świeża kolendra
3 łyżki posiekane - Jajka
1-2, ubijane - Olej do gotowania
500 ml / 3 filiżanki, do płytkiego smażenia - Shan Chapli Kabab Mix
1 opakowanie, wymieszać w ½ szklanki wody
KROKI GOTOWANIA
- Wymieszaj wszystkie powyższe składniki z wyjątkiem oleju i dobrze ugniataj. Odstawić i marynować przez 30 minut.
- Mokrymi rękoma ułożyć cienkie płaskie kabab/burgery i wkleić z jednej strony plaster pomidora. Smażyć na chrupko z obu stron, aż się zrumieni. Propozycja podania: Podawaj na gorąco z pokrojoną w kostkę świeżą sałatką i Shan Tamarind / Green Chutney. Wskazówki dotyczące najlepszych rezultatów: Aby uzyskać bogatszy smak, dodaj 100 - 200 g szpiku kostnego wołowego i ½ szklanki mąki kukurydzianej do powyższego składnikants.
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.