Mieszanka przypraw Shan Murgh Cholay pomaga przygotować autentyczne, tradycyjne curry z kurczaka i ciecierzycy, które jest prawdziwym dziedzictwem kuchni pendżabskiej.
Składniki: kolendra, papryka, sól, czerwone chilli, pieprz czarny, goździki, kardamon, cynamon, kurkuma, muskmelon, kmin, liść laurowy, czosnek, citric acid, maltodextrin, hydrolyzed soy protein, cane sugar, canola oil, silicon dioxide, sodium bicarbonate.
-Bez konserwantów
-Bez sztucznych barwników
waga: 60g
Przepis Curry z kurczakiem i ciecierzycą:
Składniki:
-Udka kurczaka 750g
-1,5 szkl. ciecierzycy (namoczonej minimum 2h)
-2 szkl. cebuli
-2 ząbki czosnku
-1szkl. oleju/ghee
-1 opak. Shan Murgh Cholay
Przygotowanie:
Rozgrzej pół szklanki oleju i smaż cebulę na złoty kolor. Dodaj czosnek i kurczaka. Smaż przez kilka minut.
Dodaj 2 szklanki wody. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki.
Osobno: dodaj namoczoną ciecierzycę w 12 szklankach wody i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny.
Następnie dodaj Shan Murgh Cholay Mix. Mieszaj i gotuj przez 1 godzinę lub do miękkości ciecierzycy.
Połącz gotowanego kurczaka z gotowaną ciecierzycą. Mieszaj i gotuj przez 30 minut. Dodaj podgrzane pół szklanki oleju/ghee i gotuj, aż zacznie się oddzielać od curry.
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.