Shahi Paneer Masala MDH
Mieszanka przypraw specjalnie do Shahi Paneer.
Jest to królewskie danie Mughlai, w którym paneer gotuje się w bogatym sosie z jogurtu, orzechów i nasion.
Skład: kolendra, czerwone chilii, cebula w płatkach, sól, zielony kardamon, czarny pieprz, suszony imbir, strączyniec,
kurkuma, goździki, czosnek w płatkach, gałka muszkatołowa, kwiat gałki muszkatołowej, anyż.
Instrukcja przygotowania:
• Pokrój 500g Paneer na w kostkę.
• Zblenduj 100g cebuli i 120g pomidorów.
• Zblanszuj, obierz i zmiel 10 migdałów na drobną pastę, dodając 1/3 szklanki wody (Alternatywnie można również użyć orzechów nerkowca)
• Na płaskim rondlu rozgrzej 50g oleju jadalnego i smaż pastę cebulową do różu przez 10 minut. Dodaj przecier pomidorowy i 15 g Shahi Paneer Masala. Gotuj przez 5 minut.
• Dodaj pastę migdałową, 1 szklankę wody i kawałki sera Paneer. Gotuj przez 5 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sprawdź przyprawy.
Podawaj z 1 łyżeczką śmietany.
Wskazówka: Kawałki sera Paneer można lekko usmażyć, odcedzić i oddzielić od oleju przed gotowaniem pasty cebulowej i dodać na ostatnim etapie.
Opakowanie zawiera 100g produktu.
Dodatkowe informacje:
Marka: | MDH |
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.