Przekąska Pani Puri Aachi 155g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Aachi
  • Kod producenta: 8904209317339
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: 24 godziny
  • szt.
  • Cena netto: 12,20 zł / szt. 15,00 zł / szt.

Aachi to renomowana indyjska firma specjalizująca się w autentycznych przyprawach, mieszanek kulinarnych, sosach i daniach gotowych. Od 1995 roku zdobywa uznanie jakośćią i smakiem produktów przygotowywanych zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Oferta Aachi obejmuje szeroki wybór autentycznych indyjskich smaków, cieszących się popularnością w kraju i za granicą.

Zestaw do przygotowania indyjskiej przekąski Pani Puri Aachi 

 

Pani Puri to zaskakująca indyjska przekąska, która jest chrupiąca na zewnątrz i mokra w środku. Możesz ją szybko przygotować w domu z Pani Puri Kit od Aachi Foods.

Pani Puri, inaczej zwane Golgappa, to chrupiące kuleczki nadziewane różnymi dodatkami (np. ugotowanymi ziemniakami, pokrojoną czerwoną cebulą, kuleczkami boondi). Do środka wlewa się sos tamaryndowy (Imli chutney) i specjalną pikantną wodę z dodatkiem mięty, tamaryndowca i przypraw (Golgappa Pani).

Najlepsza zabawa jet tedy, gdy próbujesz zjeść je w całości!

 

Zestaw zawiera:

-krążki ''Puri pellets''

-saszetka do przygotowania wody miętowej ''Mint chutney''

-saszetka z słodkim sosem chutney tamaryndowo-daktylowym ''Sweet Tamarind-Dates Chutneys''

-saszetka z przyprawami ''Seasoning''

 

Potrzebujesz:

-200g ugotowanych ziemniaków

-1 czerwona cebula

 

 

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej sporą ilość oleju w woku lub garnku i usmaż na głębokim tłuszczu krążki ''Pani Puri Pellets''. Krążki zmienią się w kuleczki i staną się złote. 

2. Woda miętowa: W misce wymieszaj ''Mint Chutney'' z 250 ml wody.

3. Farsz ziemniaczany: Do 200 g ugotowanych ziemniaków i 1 posiekanej czerwonej cebuli dodaj przyprawę ''Seasoning'' Aachi i dobrze zagnieć. Dodaj sól.

3. Słodki chutney z tamaryndowca: Użyj sosu chutney z tamaryndowca Aachi dostarczonego w zestawie, aby uzyskać pikantny smak. W razie potrzeby dodaj trochę wody.

4. Przygotowanie: W każdej usmażonej kuleczce Puri zrób palcem dziurkę. Dodaj farsz ziemniaczany, skrop sosem tamaryndowym, napełnij wodą miętową i w wsadź całość do buzi. Smacznego!



Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.