Moong Dhall Udhaiya
Podobnie jak większość roślin strączkowych, Fasola Mung jest nieocenionym źródłem białka i błonnika.
Jest również bogata w witaminy (A, B, C i E) i sole mineralne. Zawiera duże ilości przeciwutleniaczy, które pomagają zapobiegać chorobom serca.
Często jest stosowana w kuchni indyjskiej. Korzystnie wpływa na zdrowie oraz odporność organizmu. Nie wywołuje wzdęć.
Fasolę mung można spożywać zarówno gotowana jak i surową. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, zup i dań głównych warzywnych jak i mięsnych.
Informacje żywieniowe (na 100g tego produktu {ok.}
Energia - 305 kcal
Węglowodany - 52,50 g
Białko - 21,30 g
Tłuszcz – 1,01 g
Włókno - 0,67 g
Minerały - 2,85 mg
Witaminy:
Karoteny - 45,10 mcg
Witamina B1 - 0,12 mg
Witamina B2 - 0,18 mg
Witamina B3 – 0,98 mg
Kwas foliowy - 115,20 mcg
Opakowanie zawiera 0,5 kg / 1kg / 2kg produktu.
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.