Tajska pasta curry żółta Mae Ploy 400g
Pasta Mae Ploy curry jest doskonałą bazą dla autentycznych tajskich żółtych curry. Zawiera trawę cytrynową, czosnek i galangal, jest aromatyczna i ma piękny, jasnożółty kolor dzięki kurkumie. Tajska żółta pasta curry jest łagodniejsza od czerwonych i zielonych past curry, ponieważ jej głównym składnikiem jest czosnek, a nie chili.
Sposób użycia:
Podsmaż 50 g pasty na oleju, następnie wlej filiżankę mleka kokosowego, aby stworzyć podstawę swojego curry. Dodaj mięso i więcej mleka kokosowego, a następnie doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną cebulę, a następnie gotuj do miękkości.
Składniki:
Czosnek, trawa cytrynowa, sól, szalotka, galangal, suszone czerwone chilli, nasiona kolendry, skórka z limonki kaffir, curry w proszku, kminek, cynamon, kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.