Sos (Melasa) z Granatu Durra
Melasa z granatów to mocny koncentrat soku z granatów.
Granat jest bardzo bogaty w przeciwutleniacze i witaminy, jest integralną częścią kuchni lewantyńskiej.
Jego melasa o owocowo-kwaśno-słodkim smaku jest niezbędną przyprawą w kuchni.
Jest stosowany w marynatach (chich taouk, itp.). Melasę dodaje się również w przyrządzaniu gorących dań ,
takich jak bamieh (okra), esh elbelbol (ciasto francuskie pokryte Nadzieniem mięsnym z melasy z granatów) lub w przystawkach,
takich jak yalanji (nadziewane wegetariańskie liście winorośli) lub kebbeh nayyeh.
Idealny jako dodatek do:
-Sałatek
-Napojów
-Mięs , jako składnik marynaty świetnie uzupełni smak mięsa i nada kwaskowatości.
-Warzyw
-Śródziemnomorskich dipów .
Składniki: sok z granatów (24%),
-cukier (34%).
-glukoza (32,4%).
-regulator kwasowości: E330 (7,5%).
-sól (1,5%).
-barwnik E150 (0,6%).
-brix sup. (65%).
Opakowanie zawiera 1kg produktu.
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.