Ryż Ponni Boiled udhaiyam 5 kg (Rajabhogam )
- Beurteilung hinzufügen:
- Hersteller: Udhaiyam
-
Verfügbarkeit:
Verfügbar
- szt.
- Netto-Preis: €14,86 / szt. €14,86 / szt.
Ryż Ponni to popularny biały ryż, który jest popularny w południowych Indiach, zwłaszcza w regionie Tamil Nadu. Ryż Ponni jest bardzo puszysty, miękki, pyszny i idealnie nadaje się do misek ryżowych, thali (lunch lub kolacja w stylu indyjskim podawany z ryżem i curry) itp.
Istnieją dwie różne odmiany ryżu ponni, które są bardzo popularne:
surowy ryż ponni i boiled (parboiled) ryż ponni.
Ryż parboiled zwykle wymaga więcej czasu na gotowanie, ale jest również uważany za zdrowszy.
Ryż Ponni Boiled udhaiyam
Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych.
Ryż Ponni Boiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż boiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest.
Ryż Ponni boiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż.
Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań.
Ryż boiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw.
Aby przygotować ryż boiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu.
Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu boiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż boiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny
waga: 5 kg
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.