Mangostan
Miąższ mangostanu jest niezwykle soczysty. Jest bardzo łatwy do żucia i smakuje trochę cierpko z eksplozją słodyczy. Smakiem przypomina mieszankę liczi, brzoskwini, truskawki i ananasa. Wydaje się, że posiada lekką nutę kwiatową i zdecydowanie tropikalny smak.
Mangostan jest dość łatwy do spożycia. Wystarczy rozciąć skórkę, następnie delikatnie ścisnąć owoc, a łatwo pęknie wzdłuż cięcia, a następnie po prostu podważyć go na pół.
Od wieków ten fioletowy owoc jest źródłem pożywienia dla tych, którzy go lubią, oferując nie tylko bogaty profil witamin i minerałów, ale także szereg potężnych korzyści zdrowotnych. Soczysty, słodki i pikantny mangostan jest równie pyszny, co silny, a po włączeniu do zdrowej diety może mieć ogromny wpływ na wiele różnych aspektów zdrowia organizmu i ogólnego samopoczucia.
Inne nazwy: Garcynia, Żółtopla, Mangosteen, Smaczelina, Garcinia mangostana, Garcinia
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.