Idealne na imprezę Indyjskie Papadamy Disco Crisps Suhana 200g
Są to indyjskie małe, okrągłe placuszki, znane również jako papady, składające się głównie z mąki z soczewicy. Są one zwijane w cienkie jak papier ruloniki i suszone na słońcu. Papadamy są piecze się nad ogniem poprzez umieszczenie ich na metalowym stojaku, kilka centymetrów nad palnikiem. Po wystawieniu na działanie ciepła, papad się rozszerza. Poruszaj Papadami szybko i równomiernie, aby się nie przypaliły. Powtórz czynność z drugiej strony. Na południu Indii smaży się je w głębokim oleju. Gdy znajdą się w gorącym oleju, rozszerzą się i zaczną skwierczeć. Wyjmij szczypcami i połóż na papierowym ręczniku, aby usunąć nadmiar oleju. Papady podaje się jako przystawkę z chutneyem z kolendry lub jako dodatek do biryanis, pulaos i curry. Podstawa w domu każdego Hindusa
Składniki: Mąka z soczewicy, Mąka ryżowa, sól, Papadakhar, Czarny pieprz, Jadalny olej roślinny, Asafoetida.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w szczelnym pojemniku. Nie zawiera dodanych aromatów i kolorów
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.