Gulab Jamun Instant Mix Gits
Są to malutkie pączki robione z mleka w proszku z dodatkiem kardamanu, smażone na glębokim oleju i maczane w słodkim syropie.
Przygotowanie:
1. Zawartość opakowania wymieszać ze 100-120 ml wody, powoli dodawać płyn. Delikatnie zagnieść ciasto
do uzyskania miękkiej i gładkiej konsystencji.
Wskazówka: Dla lepszego smaku możesz zastąpić wodę mlekiem.
2. Nasmaruj dłonie olejem i uformuj kulki wielkości małego orzecha włoskiego, używając masy, którą uzyskasz ok. 1 kg. 40 kulek.
3. Smaż w głębokim tłuszczu na maśle lub maśle klarowanym na średnim ogniu, aż kulki staną się złote.
4. Pozostaw w syropie na 30 minut. Przygotowanie syropu: Syrop otrzymujemy gotując cukier (600 g) w 640 ml wody. Syrop gotujemy przez 5 minut, można dodać szafran lub kardamon.
Skład: mąka pszenna, odtłuszczone mleko w proszku, olej roślinny, substancje spulchniające: soda E-500ii, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz E-320.
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.