Nasiona kolendry ziarno TRS 750g

  • Add feedback:
  • Manufacturer's code: 5017689037413
  • Availability: Exists
  • szt.
  • Net Price: 24.39 zł / szt. 30.00 zł / szt.

Nasiona kolendry ziarno TRS 750g

Nasiona kolendry TRS,750g

Całe ziarno kolendry jest powszechnie używaną przyprawą na całym świecie. Nasiona kolendry są małe zaokrąglone i mają kolor żółtawobrązowy z grzbietem podłużnym
między dwiema połówkami nasion. Nasiona kolendry mają charakterystyczny aromat o ciepłym, orzechowym, korzennym i pomarańczowym posmaku. Nasiona kolendry są kluczową przyprawą w Indiach i
Kuchnia Bliskiego Wschodu. Te nasiona mają cytrynowy aromat po zmiażdżeniu. Nasiona kolendry są ważnymi składnikami przypraw wykorzystywanymi w prawie wszystkich
Kuchnia indyjska. Nasiona kolendry są również używane jako przyprawa do przypraw. Pieczone nasiona kolendry, znane również jako "dhania dal", są spożywane jako przekąska. Kolendra
dodaje smaku w marynujących solankach, kiełbasach, hot-dogach, ciastach, ciastkach i często miesza się z ziarnami pieprzu jako aromatyczną przyprawą. Zmiażdżona kolendra ma
właściwości zagęszczające po dodaniu do sosów, takich jak indyjskie curry. Kolendra to składnik Indian Curry Powder i arabskiego baharat. Jest szczególnie popularny jako składnik mieszanek przypraw, w tym curry i popularnej indyjskiej przyprawy "Garam Masala". Kolendra jest również używana do wyrobu smacznych i pikantnych "Chutneies
". W medycynie domowej nasiona kolendry są gotowane z wodą i pijane jako lek na przeziębienia.

TRS Whole Dhania (Nasiona Kolendry) ma łagodny, ale bardzo charakterystyczny smak, ciepły aromat o słodkim owocowym i ostrym smaku. Cała prażona kolendra jest szeroko stosowana do gotowania. Proszek z kolendry jest głównym składnikiem większości proszków curry.

Wiadomo, że leczy "ospę", a jej właściwości lecznicze zostały zapisane w sanskrycie i greckich pismach, nasiona kolendry mają imponującą reputację dla zdrowia.
Bardzo popularny ze względu na właściwości przeciwzapalne i znany ze swojej zdolności do leczenia długiej listy chorób, takich jak ospa, biegunka, owrzodzenie jamy ustnej, niestrawność, zaburzenia miesiączkowania, zatrucia pokarmowe, zapalenie spojówek, choroby skóry, nieprawidłowy poziom cukru we krwi, problemy z oczami, osteoporoza, zapalenie stawów, anemia, reumatyzm, bóle głowy, bezsenność, ból mięśni i ogólna sztywność.

Zastosowania nasion kolendry:
• W krajach skandynawskich nasiona kolendry są wykorzystywane do aromatyzowania słodkich potraw, takich jak ciasta, ciastka i ciastka.
• Nasiona kolendry są powszechnym składnikiem kiełbas, solanek zalewowych, curry i innych mieszanek przypraw.
• Nasiona kolendry wykorzystywane są do przyprawiania wieprzowiny, owoców morza.
• W kuchni indyjskiej nasiona kolendry są wykorzystywane do aromatyzowania curry i chutney.
• Nasiona kolendry używane są w gotowanych potrawach, takich jak gotowana ryba, gotowane kurczęta itp.
• Kolendrę dodaje się do naleśników i gofrów, aby nadać im smak bliskowschodni.
• Nasiona kolendry wykorzystywane są do warzenia niektórych gatunków piwa, w szczególności niektórych belgijskich piw pszenicznych.

Przechowywanie: Aby zachować świeżość i zapach przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu.

asiona kolendry TRS,100g

Całe ziarno kolendry jest powszechnie używaną przyprawą na całym świecie. Nasiona kolendry są małe zaokrąglone i mają kolor żółtawobrązowy z grzbietem podłużnym
między dwiema połówkami nasion. Nasiona kolendry mają charakterystyczny aromat o ciepłym, orzechowym, korzennym i pomarańczowym posmaku. Nasiona kolendry są kluczową przyprawą w Indiach i
Kuchnia Bliskiego Wschodu. Te nasiona mają cytrynowy aromat po zmiażdżeniu. Nasiona kolendry są ważnymi składnikami przypraw wykorzystywanymi w prawie wszystkich
Kuchnia indyjska. Nasiona kolendry są również używane jako przyprawa do przypraw. Pieczone nasiona kolendry, znane również jako "dhania dal", są spożywane jako przekąska. Kolendra
dodaje smaku w marynujących solankach, kiełbasach, hot-dogach, ciastach, ciastkach i często miesza się z ziarnami pieprzu jako aromatyczną przyprawą. Zmiażdżona kolendra ma
właściwości zagęszczające po dodaniu do sosów, takich jak indyjskie curry. Kolendra to składnik Indian Curry Powder i arabskiego baharat. Jest szczególnie popularny jako składnik mieszanek przypraw, w tym curry i popularnej indyjskiej przyprawy "Garam Masala". Kolendra jest również używana do wyrobu smacznych i pikantnych "Chutneies
". W medycynie domowej nasiona kolendry są gotowane z wodą i pijane jako lek na przeziębienia.

TRS Whole Dhania (Nasiona Kolendry) ma łagodny, ale bardzo charakterystyczny smak, ciepły aromat o słodkim owocowym i ostrym smaku. Cała prażona kolendra jest szeroko stosowana do gotowania. Proszek z kolendry jest głównym składnikiem większości proszków curry.

Wiadomo, że leczy "ospę", a jej właściwości lecznicze zostały zapisane w sanskrycie i greckich pismach, nasiona kolendry mają imponującą reputację dla zdrowia.
Bardzo popularny ze względu na właściwości przeciwzapalne i znany ze swojej zdolności do leczenia długiej listy chorób, takich jak ospa, biegunka, owrzodzenie jamy ustnej, niestrawność, zaburzenia miesiączkowania, zatrucia pokarmowe, zapalenie spojówek, choroby skóry, nieprawidłowy poziom cukru we krwi, problemy z oczami, osteoporoza, zapalenie stawów, anemia, reumatyzm, bóle głowy, bezsenność, ból mięśni i ogólna sztywność.

Zastosowania nasion kolendry:
• W krajach skandynawskich nasiona kolendry są wykorzystywane do aromatyzowania słodkich potraw, takich jak ciasta, ciastka i ciastka.
• Nasiona kolendry są powszechnym składnikiem kiełbas, solanek zalewowych, curry i innych mieszanek przypraw.
• Nasiona kolendry wykorzystywane są do przyprawiania wieprzowiny, owoców morza.
• W kuchni indyjskiej nasiona kolendry są wykorzystywane do aromatyzowania curry i chutney.
• Nasiona kolendry używane są w gotowanych potrawach, takich jak gotowana ryba, gotowane kurczęta itp.
• Kolendrę dodaje się do naleśników i gofrów, aby nadać im smak bliskowschodni.
• Nasiona kolendry wykorzystywane są do warzenia niektórych gatunków piwa, w szczególności niektórych belgijskich piw pszenicznych.

Przechowywanie: Aby zachować świeżość i zapach przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu.

Opakowanie zawiera 750g Produktu.


Dodatkowe informacje:

Manufacturer: TRS

Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.