Ryż Ponni Boiled udhaiyam 5 kg (Rajabhogam )

  • Beurteilung hinzufügen:
  • Hersteller: Udhaiyam
  • Verfügbarkeit: Verfügbar
  • szt.
  • Netto-Preis: €14,86 / szt. €14,86 / szt.

Ryż Ponni to popularny biały ryż, który jest popularny w południowych Indiach, zwłaszcza w regionie Tamil Nadu. Ryż Ponni jest bardzo puszysty, miękki, pyszny i idealnie nadaje się do misek ryżowych, thali (lunch lub kolacja w stylu indyjskim podawany z ryżem i curry) itp.

Istnieją dwie różne odmiany ryżu ponni, które są bardzo popularne:
surowy ryż ponni i boiled (parboiled) ryż ponni.
Ryż parboiled zwykle wymaga więcej czasu na gotowanie, ale jest również uważany za zdrowszy.

Ryż Ponni Boiled udhaiyam 

 

 

Ryż Ponni to rodzaj średnio-krótkoziarnistego ryżu używanego do codziennego gotowania. Posiada doskonałe źródło białka i wysoką zawartość składników odżywczych.

Ryż Ponni Boiled to odmiana ryżu uprawiana w południowych Indiach. Ponni dosłownie oznacza złoto w języku tamilskim i odnosi się również do rzeki Kaveri.
Ryż parboiled jest gotowany na parze przed mieleniem i częściowo gotowany w łusce. Dlatego też parboiling sprawia, że ​​parboiled biały ryż jest odżywczo podobny do brązowego ryżu. Ryż boiled może brzmieć, jakby był wstępnie ugotowany, ale tak nie jest.
Ryż Ponni boiled gotuje twardsze, mniej lepkie danie z ryżu niż zwykły biały ryż.

 

Ryż Ponni jest podstawym dodatkiem w południowych Indiach i południowo-wschodniej Azji. Możesz używać ryżu Ponni boiled do podstawowych posiłków (np. curry), gotowanych na parze placuszków ryżowych (idli), deserów, słodyczy, jak i wielu innych dań.

 

Ryż boiled jest zwykłym ryżem używanym do codziennego spożycia w południowych Indiach i jest używany do przygotowywania potraw takich jak Kichadi, curry, deserów i wielu innych potraw.
Aby przygotować ryż boiled, zawsze myj ryż w dłoniach miękkim ruchem obrotowym, aby uniknąć łamania ziaren. Ryż moczyć przez 30-45 minut przed gotowaniem. Nie zaleca się czyszczenia ryżu po namoczeniu.

 

Fakty żywieniowe:
W przeciwieństwie do ryżu brązowego i białego, proces obróbki ryżu boiled rozpoczyna się przed usunięciem łuski. Ze względu na to specjalne przetwarzanie ryżu podczas parboiled ryż jest lepszym źródłem błonnika, wapnia, potasu i witaminy B-6 niż zwykły biały ryż.
Ponieważ ryż boiled ma niską zawartość błonnika, jest odpowiedni dla dzieci, a także działa kojąco na układ trawienny

 

 

 

waga: 5 kg



Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.