Ryż do Idli 5 kg
- Beurteilung hinzufügen:
- Hersteller: Udhaiyam
-
Verfügbarkeit:
Verfügbar
- szt.
- Netto-Preis: €13,51 / szt. €13,51 / szt.
Popularny w południowych Indiach, ryż Idli (idli rice) to indyjski ryż parboiled. Ryż Idli ma biały kolor i wygląda na puszysty. Gotowany ryż zapewnia niepowtarzalny aromat i niesamowity smak. Używany jest on specjalnie do przygotowywania idli (ryżowe placuszki tradycyjnie wytwarzane na parze ze sfermentowanego ciasta ryżowego) i dosa (jest to cienki naleśnik pochodzący z południowych Indii).
Ryż do Idli TRS
Jak sama nazwa wskazuje, Ryż do Idli jest używany do przygotowania ciasta na Idlis i Dosas. Idlis to miękkie, puszyste, gotowane na parze spłaszczone placuszki ryżowo-soczewicowe, które są częścią podstawowej diety w stanach takich jak Tamil Nadu, Kerala itp. Mogą być podawane z zupą sambhar lub sosem chutney. Idli można również wymieszać z twarogiem, doprawić liśćmi curry, gorczycą i papryczkami chilli i podawać na zimno.
Przepis na ciasto idli:
1. Namoczyć 3 filiżanki ryżu Idli i 1 filiżankę soczewicy urid oddzielnie, przez noc. Jedna łyżka nasion kozieradki może być również dodana do namoczonego ryżu.
2. Rano zmielić ryż i dal i dobrze wymieszać.
3. Dodać sól i pozostawić ciasto na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.
4. Wykorzystaj natychmiast lub przechowuj w lodówce. Niektórzy używają innych proporcji ryżu i soczewicy. Zamiast 3:1, może to być 4:1.
Korzyści zdrowotne Idli- Każde idli zawiera bardzo minimalną ilość tłuszczu i cholesterolu. Jest to lekka przekąska, która dostarcza białka i węglowodanów.
Ryż do Idli TRS:
- Najwyższa jakość
- Higieniczne opakowanie
- Stała jakość przez cały rok
- Z wysoką wartością odżywczą i oryginalnym smakiem
waga: 10kg
Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.