Chapli Kebab 100g Shan

  • szt.
  • Netto-Preis: €1,50 / szt. €1,62 / szt.

Shan Chapli Kebab Mięso i Kukurydza Patty

OPIS PRODUKTU


Shan Chapli Kabab Mix pozwala doświadczyć autentycznego tradycyjnego smaku pysznych kababów Chapli w stylu pasztuńskim.

 


OPAKOWANIE


100g Porcja

 


LISTA PAKIETÓW

Typ Format Waga
SP Powder 100g

 

 

FAKTY ŻYWIENIOWE

Wielkość porcji:
1 łyżka (8 g)
Porcji w opakowaniu
13
Porcje Par Zawartość
13
Ilość na porcję
5-6
Kalorie
25
Kalorie z tłuszczu
5
    % dzienna wartość
Całkowita zawartość tłuszczu 1 g 2%
Nasycony 0 g 0%
Trans 0 g  
Cholesterol 0 mg 0%
Sód 1190 mg 50%
Całkowity węglowodan 3 g 1%
Błonnik pokarmowy 1 g 4%
Cukry 1 g  
Białko 1 g  
Witamina A   8%
Witamina C   0%
Wapń   2%
Żelazo   4%
Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie 2000 kalorii.

 

 

SKŁADNIKI

  1. Mąka pszenna
  2. Himalajska różowa sól
  3. Czerwone chili
  4. Kolendra
  5. Kminek
  6. Imbir
  7. Czosnek
  8. Suszona Cebula
  9. Nasiona granatu
  10. Czarny pieprz
  11. czarny kminek
  12. Cynamon
  13. Liście laurowe
  14. Liście kozieradki
  15. Carom
  16. Suszone Mango w Proszku
  17. Maltodekstryna
  18. Hydrolizowane białko sojowe
  19. Cukier trzcinowy
  20. Olej rzepakowy
  21. Kwas cytrynowy
  22. Dwutlenek krzemu (środek przeciwzbrylający)

 

Bez konserwantów

Bez sztucznych barwników spożywczych

 

 

WYMAGANE SKŁADNIKI

  • Mięso mielone/mielone
    750g (600g mięsa + 150g tłuszczu / łoju)
  • Pomidory
    1-2 średnie, cienkie okrągłe plastry
  • Cebule
    250g / 3 średnie, bardzo drobno pokrojone w kostkę i wycisnąć w ściereczce, aby usunąć płyn
  • Zielone chilli
    4-6 średnich, drobno posiekanych
  • Pasta Piernikowa
    2 łyżki stołowe
  • Pasta z czosnku
    3 łyżki stołowe
  • Kolendra/świeża kolendra
    3 łyżki posiekane
  • Jajka
    1-2, ubijane
  • Olej do gotowania
    500 ml / 3 filiżanki, do płytkiego smażenia
  • Shan Chapli Kabab Mix
    1 opakowanie, wymieszać w ½ szklanki wody

 

KROKI GOTOWANIA

  1. Wymieszaj wszystkie powyższe składniki z wyjątkiem oleju i dobrze ugniataj. Odstawić i marynować przez 30 minut.
  2. Mokrymi rękoma ułożyć cienkie płaskie kabab/burgery i wkleić z jednej strony plaster pomidora. Smażyć na chrupko z obu stron, aż się zrumieni. Propozycja podania: Podawaj na gorąco z pokrojoną w kostkę świeżą sałatką i Shan Tamarind / Green Chutney. Wskazówki dotyczące najlepszych rezultatów: Aby uzyskać bogatszy smak, dodaj 100 - 200 g szpiku kostnego wołowego i ½ szklanki mąki kukurydzianej do powyższego składnikants.

 

 


Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.