Przepis na grillowanego kurczaka tandoori

07-08-2018

 

Porcja dla 4 osób, składniki:

- 1 słoiczek pasty Tandoori Spice Marinade

- 70g naturalnego jogurtu

- 0,5kg piersi z kurczaka

- czarny pieprz (wedle uznania)

- ½ czerwonej cebuli

 

Do miseczki włóż ¼ słoiczka pasty Tandoori Spice Marinade. Dodaj jogurt naturalny, świeżo zmielony czarny pieprz oraz uprzednio posiekaną cebulę. Pierś z kurczaka pokrój średniej wielkości kawałki, wrzuć do miseczki z sosem i jeszcze raz wymieszaj. Odstaw na noc do lodówki. Mięso będzie miało bardziej intensywny smak. Kurczak tandoori najlepiej smakuje przygotowany na grillu (grillujemy 15 minut przewracając co jakiś czas na stronę). Danie można przyrządzić również na patelni. Jeżeli nie jesteście fanami drobiu – tandoori idealnie komponuje się również z łososiem, baraniną lub warzywami.

Smacznego!