Arbi - Taro root
Korzenie Taro są bogatym źródłem błonnika i innych składników odżywczych. Zazwyczaj korzeń ma brązową, pokrytą włoskami skórkę, a w środku jest biały. Jest to warzywo o dużej zawartości skrobi i większej niż ziemniak ilości kalorii (100g = 112 kal).
Bulwy warzywa są wolne od glutenu i są bardzo odżywcze. Mają właściwości antyoksydacyjne (B-karoten) i zbalansowane proporcje witaminowo-mineralne, zwłaszcza B-complex, cynk, potas, magnez, żelazo i miedź.
Błonnik w korzeniach Taro to 4,1 g na 100 g, co stanowi 11% dziennego zapotrzebowania. Razem z wolno rozkładanymi węglowodanami, rozsądna ilość błonnika pozwala na stopniowy wzrost poziomu cukru we krwi. Minerały są ważnym komponentem komórek i płynów, a także wpływają na pracę serca i ciśnienie krwi.
From this tuber you can cook original vegetarian dishes. It goes well with other dishes.
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.